13. tammikuuta 2014

Hyytävä talvi


Kylläpä pystyikin olemaan ihmisparka jäässä vaikka pakkasta oli vaivaiset -13astetta ja päälläkin reilusti kaikkea polven lämmittimiä myöten. Hrr.. Onneksi tähän on yleensä tapana karaistua sen verran, että ekojen pakkasten jälkeen tarkenee jo ihan hyvin. Hepat sentään nauttivat puhtaasta lumesta ja auringon paisteesta täysin siemauksin. :)



Syvä jäätymisestä ja katkeamispisteessä olevista sormista huolimatta kapusin Akilleksen selkään. Ihme, että edes pääsin kun reidet oli niin tönköt kylmyydestä ;) Ihmeitä ei päässyt tekemään, sillä aiempien kurakelien aikaan kentän pohja oli aika muhkuralla ja nyt kun pakkanen kovetti sen ja heitti vain muutaman sentin lunta päälle, on se aika tavalla käyttökelvoton. 

Akilleksella tuntui olevan virtaa ja se oli taas hieman pörheämpänä. Minulla on vielä hankaluuksia löytää hyvää istuntaa Akilleksen selässä ja asiaa vaikeutti se, että jännittyneenä se kulkee selkä alhaalla. Tajusin myös, etten ollut muistanut laittaa kohottavaa pädiä, joten se varmasti vaikutti myös asiaan. Olen huomannut, että silloin kun hevosilla on vielä heikot selkälihakset, pädin antama lisä liikkumatila ja iskunvaimennus on isoksi avuksi. Kentän surkean pohjan vuoksi Akilles suostui ravaamaan vain yhden pitkän sivun ja loput se pyrki laukalle tai pysyi töltillä. En kylläkään yrittänyt edes ravia vaatia, sillä tunsin heti, että pohja on liian haastava Akilleksen tasapainolle. Vaikka kavioura kuitenkin suht´ tasainen, mutta Akilles on hyvin tarkka pohjasta. Lisäksi täytyi huomioida vasta äskettäin poistetut kengät. Laukkaa poika olisi mielellään päästellyt, loppuviikosta täytyykin varmaan lähteä maastoilemaan ja antaa mennä reippaammin, jos vaan pohjat on kunnossa. 
 
tässä huomaa hyvin, miten jännittynyt Akilles notkauttaa selkänsä alas ja työntää mun istunnan aivan takakaaren päälle. takajalkojen liike jää lyhyeksi ja kaula on jännittynyt.
Rentoutuessaan istunnan löytäminen on jo vähän helpompaa.
  Haastetta ja työtä tässä hevosessa piisaa. Mutta onneksi se on enimmikseen sellainen halittava persoona. Tänäänkin alun pörhistelyjen jälkeen, se oli lopuksi melkein laiska. :D

1 kommentti:

  1. Ihania talvikuvia, tuo ensimmäinen varsinkin on ihan kuin jostain postikortista! :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)