26. syyskuuta 2014

Testissä LG-Bridle


Pakko avautua ensi kertaa kamerassa käytössä olleen Sigma 18-50mm objektiivista. Meidän kenttä on melko pieni ja pidemmällä putkella kuvaaminen on toisinaan melko hankalaa. Ajateltiin kokeilla tuota lyhyempää, mutta voi herran jestas mitä shaipaa.. Kameran pikkuruudulta kuvat näyttivät vielä edes osittain mukiin meneviltä, mutta koneelta katsottuna ihan järkyttävää jälkeä. Piirto on ihan luokatonta verrattuna tuohon toiseen Sigmaan. Täytyisi etsiä tätä korvaamaan joku hieman lyhyempi putki, jossa olisi laatu kohdillaan. Suosituksia saa heittää. Onko jollain kokemusta esim. Nikkoreista?

Sitten asiaan..

Tänään posti toi tullessaan LG-bridlen kankikappaleiden kera. Minua on jo pidemmän aikaa kiinnostanut juuri tämä kuolaimeton, mutta koska se on aika järjettömän hintainen en ole ollut innokas sen tilaamiseen. Saksasta kuitenkin irtopaloina nämä eivät tulleet niin kalliiksi kun jätti remelit ostamatta (niitä kun on kotona omasta takaa). Suomestahan tätä kankiosaa ei edes saa, joten senkin vuoksi tilaus oli tehtävä toisaalta. Pääasiassa suunnittelin tätä Gljálle käyttöön. Testailen tätä jonkin aikaa ja katson onko meidän käyttöön sopiva. Jos ei, luultavasti päädyn myymään tämän sitten pois, sen verran kallis kapistus kuitenkin. Katsotaan sitä sitten kun ehdin testata tämän Glján kanssa. Miellän, että tämä olisi perus hackamorea hieman mukavammin muotoiltu, aavistuksen lyhyempi ja kärrynpyörä mahdollistaa ratsastamisen ilman kankivartta silloin kun siltä tuntuu ja voi vaikka lennosta vaihtaa. 

Ensi testiin pääsi Webe. Minua on jo pidemmän aikaa vaivannut sen suhtautuminen kuolaimeen. Webe tyypilliseen tapaansa hieman jännitti uutta kapistusta alkuun, mutta relasi yllättävän nopeasti. Totuttelu aloitettiin maastakäsin "ratsastamalla" perusjutuin, kuten pysähdykset ja kääntymiset. Ei Webellä suinkaan ensi kertaa kuolaimetonta ollut, mutta kankivarrella kyllä, joten oli hyvä käydä asiat lyhyesti läpi. Kankivarrellista tälle mietin siksi, että toisinaan jarruissa voisi olla toivomisen varaa.Mona sai testata ensin selästä käsin ja minun silmääni ruuna näytti paljon rennommalta ilman kuolainta. Ei ollut koko aikaa sitä muljuamista ja pään vääntelyä. Olen ehdottomasti sitä mieltä, että jatkossakin Webellä olisi hyväksi ratsastaa kuolaimettomalla.


Monan jälkeen kiipesin itsekin selkään kokeilemaan. Olin todella tyytyväinen siihen rentouteen ja ero oli valtava siihen, miltä pojan liikkuminen viimeksi takamuksen alla tuntui.Monan mielipide LG-bridlestä.. ;)
 Loppukevennykseksi erään pikkuhiirakon sekoiluja. Oli jollain vähän  pöljäenergiaa. Sellaisia pierupukkeja ja tammavinkuja olekaan ennen tuosta otuksesta lähtenyt. Tämän päivän naurut tarjosi ehdottomasti Kaspar. ;)
Tämän tuolin ylitys oli melkoinen loikka! Aika tykki pikku-mies. Sen ei edes olisi tarvinnut tuota hypätä, se olisi voinut kiertää.. Mutta kun hyppääminen on niin kivaa.. :)


2 kommenttia:

  1. minuakin on pitkään jo kiinnostanu nuo lg:t mutta onne tosiaan aikas kalliit... ehkäpä joku päivä raaskis :)

    VastaaPoista
  2. Niinpä, verrattuna muihin vastaavanlaisiin, joilla on kymmeniä euroja vähemmän hintaa. Mutta toisaalta, onhan nämä varmasti aikatavalla ikuiset sitten käytössä. :) Vielä jos löytyy esim. perus hackamoren remmit valmiina tai jostain sellaiset todella halvalla saat, ei sitten niin paha hinta tilata noita pelkkiä pyöriä :) Alkuperäis remmeineen nämä on kyllä hävyttömän hintaiset...

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)