3. helmikuuta 2014

Rennolla asenteella tuloksiin?

Tässä pieni katsaus omaan kropparemonttini tilaan, sillä olen riemuissani tuloksista. Kropparemonttini liittyy paitsi omanhyvinvoinnin tavoitteluun, tahdon myöskin olla mahdollisimman kevyt taakka hevosystävilleni. :)

Nykyään tuntuu, että kaikki on pilkun tarkkaa. Laihduttaminenkaan ei onnistu jos ei tiettynä kellon aikana treenaa tai käy lenkillä. Itseasiassa mistään vähemmästä köpöttelystä kuin 60 minuutin korkean sykkeen lenkistä, ole edes mitään hyötyä. Ruuat pitää punnita grammalleen. Syödä sadasta purnukasta ja pussukasta eri ravintolisiä. Tämä on aina minusta kuullostanut liian kurinalaiselta sopiakseen minulle. Ja myöskin turhalta, että miten sitä ihmiset onkaan voineet kuntoilla aikana ennen kaiken maailman palareita ja latareita. huoh. Lannistun ja lakkaan yrittämästä nykymaailman monimutkaisuuden maailmassa. Miksi sitä mitään tekemään kun ei rahkeet riitä tehdä täysillä.

Vuosien lamaannuttavan ahdistuksen jälkeen, aloittelin varoen elämäntaparemonttia noin vuosi sitten. Olen koko ajan ollut rennolla asenteella liikkeellä ja yrittänyt hissukseen opetella syömään oikein. Pohjana olen käyttänyt monelle tuttu GoFatGo -dieettiä, mutta todella soveltaen. En esimerkiksi ole lähtenyt ostamaan kalamaksaöljyä lukuunottamatta mitään lisäravinteita. Pointtina on enemminkin ollut syödä puhtaita, aitoja ruokia. Tällä systeemillä vuoden aikana hiljalleen karisi hieman vajaa kymmenkunta kiloa. 

Syksyllä homma alkoi kuitenkin levitä käsiin. Söin hurjasti karkkia ja ruokavalio muuttui täysin. Elin todella erilaisella ruokavaliolla, kuin mihin olin tottunut kuluneena vuonna. Kun vaa´an viisari uhkaavasti alkoi värähdellä nousu suuntaan ja olo oli todella turvonnut, oli syytä ottaa itseään niskasta kiinni ja parantaa taas tapansa. Niin sitä kuuliaisesti lähdettin heti vuoden vaihteessa puntille. Takana on 4 viikkoa, 4 kiloa ja senttejä on lähtenyt sieltä täältä vähän, mutta eniten vyötäröltä, josta puuttu kokonaiset 3 senttiä! Vau, se ongelma-alueista pahin!

Painan nyt vähemmän kuin moneen vuoteen! Onpa kevyt oloOlen todella yllättynyt tuloksista. Ruokavalioni on ollut pääsääntöisesti terveellisyyttä tavoitteleva, mutta olen mennyt täysin mutu-tuntumalla annoskokojen yms. suhteen. Karkkia on mennyt vähän, mutta tummaasuklaata on mennyt pala jos toinenkin melkein päivittäin kahvin kanssa. Ruokavaliosta eivät ole kermat tai juustot jääneet. Vaaleaa höttöleipääkin on silloin tällöin mennyt pala tai kaksi. Pizzakin meni toissa viikonloppuna, joskin täytyy kyllä sanoa, että se maistui kammottavalle. Maku on alkanut muuttua. 
Kai sitä voisi aina yrittää enemmän ja tehdä paremmin, mutta minua ei kärvistely tai luopuminen kiinnosta. Näin on hyvä niin kauan kuin tuloksia tulee ja niitähän näyttää tulevan. :)

Liikunnan olen hoitanut ratsastamalla, koirien sekä hevosten kanssa kävelylenkeillä sekä kuntosalilla. Viikkorytmiin kuuluu myös yksi joogatunti ja pyrin harjoittelemaan ja venyttelemään ainakin vähän päivittäin sieltä saaduin opein. Haluan keventyä ja oppia käyttämään kehoani paremmin, että voisin tulla paremmaksi ratsastajaksi. Toki myös oma hyvinvointi tärkeää. Koska tämä on tärkeä osa kehitykseeni ratsastajana,  kropparemontti tulee myös olemaan iso osa blogia. 

Tässä kuvakollaasi miltä ruokavalioni suunnilleen näyttää. Tätä siis n. 80%, muuten ollaan kuin ellun kanat.. ;) kuvasta puuttuu tosin rakastamani aamupuuro höysteineen. 



Kohta salille treenailemaan. Tänään en tosin ole järin innoissani, mutta yritän saada itselleni jostain energiaa treeniin. Toivottavasti pian saan otettua ensimmäiset projektikuvat etenemisestä. 

Illalla vielä tiedossa postausta tämän päivän heppailuista! :)


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)