1. tammikuuta 2015

Vuosi 2014

Mennyt vuosi oli monin tavoin rankka, stressaava ja täynnä sekavia ajatuksia. En tiedä vieläkään mikä minusta tulee isona, olen vähän tyhjän päällä vailla päämäärää. Se sentään oli tärkein tavoitteeni vuodelle 2014, mutta epäonnistuin siinä. Olen tuntenut itseni monesti täysin tarpeettomaksi ja jopa huonoksi ihmiseksi. Vuosi 2014 tuntui myös vähän tyhjältä, sillä menevänä ihmisenä olen aina ollut liikkeellä ja sitten viime vuosi menikin lähinnä kotona ja päivät kulkivat samaa rataa aamusta iltaan. Välillä koin sen todella turhauttavana. Liian monta asiaa on ahdistanut ja surettanut, menettämisen pelkoa on ollut ilmassa enemmän kuin koskaan. Pelottavaa tajuta, ettei mikään ole ikuista ja kaikki päättyy aikanaan. Eilen kirjoitinkin facebookiin kuinka tuntuu, että vuodet tuntuvat vierivän ohi yhä kiivaammin, mitä vanhemmaksi tulee. Minä en ehdiAika tuntuu liukuvan käsistä ja varsinkin tälläisen ahdistus määrän kanssa se tuntuu kuristavalta ajatukselta. Tahtoisin nähdä ja kokea vaikka mitä, mutta en saa otetta mistään. Ajatukset ovat siis olleet toisinaan melko surullisia. Kuitenkin menneen vuoden blogitekstejä selatessa tulee itselleenkin kuva, miten elämä on ollut yhtä päivänpaistetta. Hämmästyin positiivisuudesta, jonka näen teksteissäni, sillä aina kaikki ei ole tuntunut yhtä mukavalta. Olen näköjään oppinut jotain menneen vuoden varrella. Loppuviimeinhän tärkeintä on ne pienet onnelliset hetket ja olen valtavan kiitollinen, että hevoset, koirat ja läheiseni tarjoavat minulle sellaisia toisinaan synkemmän todellisuus kuvan keskellä. Pienistä paloista voi myöhemmin rakentaa suuren kokonaisuuden. Tärkeää on nähdä hyviä, hauskoja ja tarkoituksellisia asioita niissäkin hetkissä, joissa se ei ole aina ilmeisintä.

Synkistä ajatuksista huolimatta, mennyt vuosi on kuitenkin ollut äärettömän opettavainen, ihana, suloinen ja hauska. Muistoiksi jäi monia ihania hetkiä, paljon naurua ja iloa. Olosuhteet ja oma pääkoppa vaativat jarruttamista kun käännyimme vuoteen 2014 edelliseltä, joka oli ollut hyvinkin vauhdikas. Olin ollut todella rauhaton, en osannut nauttia hetkestä pätkääkään vaan elämä oli jatkuvaa suorittamista ja katsomista tulevaisuuteen. Melko ristiriitaista menettämisen pelkoiselle ihmisille katsoa kauas tulevaan ja yrittää elää joka päivä kiireellä ohi, vain päästäkseen seuraavaan. Nyt minä en jaksa enää katsoa niin pitkälle enkä miettiä jokaisen tekoni seurauksia tai saavutusten määrää. On ihan hyvä olla - tässä ja nyt. Asiat järjestyvät kun on niiden aika eikä kannata ottaa kauheasti stressiä. 

Erityisen opettavainen vuosi 2014 on ollut hevosrintamalla. Olen mielestäni oppinut hevosista eläiminä enemmän kuin muina vuosina yhteensä. En ole kehittynyt ratsastajana, olenhan treenannut valmentajanani vain oma pääkoppa, apuna valokuvat sekä videot. Olen varmasti menettänyt paljon osaamistani ratsastajana, mutta se ei tällä hetkellä harmita. Sen sijaan, että olisin kehittynyt ratsastajana, olen saanut taitoja, jotka vaikuttavat laajemmin. Nyt kun on valettu perustukset luottamuksella, kunnioituksella ja ystävyydellä, on sen päälle helppo rakentaa kaikki muu. Joskus ajattelin, kuten viimeksi eilisen synkkänä iltapäivänä, että vuosi 2014 on mennyt hukkaan. Hevosten treenit laahaa jäljessä enkä ole saanut aikaan mitään. Kun mietin asiaa uudelleen, tajuan, että olen saavuttanut paljon enemmän kuin mitä päälle päin näyttää. Lähden erittäin positiivisin mielin vuoteen 2015. Meillä on maailman paras, meille sopivin hevoslauma, jossa jokaisella on meille jotain annettavaa. <3

Tein vain yhden uuden vuoden lupauksen. Aion ottaa ensi vuoden rennommin, unohtaa synkät ajatukset, nauttia elämästä ja katsoa mihin se minut vie. Niin ja tietenkin lupasin jälleen kerran tiputtaa ne vyötäröllä olevat ylimääräiset. Kuten joka hemmetin vuosi varmaan viimeisen kymmenen vuoden ajan. Kun pistää asiat mittasuhteisiin, olen elämän muilla osa-alueilla varsin aikaansaava ja reipas ihminen. Jospa onnistun skarppaamaan seuraavan vuoden aikana ja siirryn vuoteen 2016 sitten vähän hoikempana.. :D

 


2 kommenttia:

  1. Tosi mielenkiintoinen postaus! Tilasit muistini mukaan joskus kuolaimettomat/kuolaimettomia markus holstilta (?). Minkälaiset kokemukset/fiilikset jäi? Millainen oli toimitus? Tilasin tänään sidepullit sieltä, joten olisi kiva kuulla kokemuksia :)

    VastaaPoista
  2. Joo tilattiin viime keväänä Markus Holstilta kahdet kuolaimettomat, Star wheel hackamore ja sidepull. Muistaakseni sen sähköpostiini tulevan laskun kanssa kesti jokusen päivän ennen kuin tuli, mutta sen jälkeen loppu toimitus meni oikein jouhevasti niinkuin pitikin ja positiiviset fiilikset jäi ks. firmasta. :).

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)