4. tammikuuta 2015

Tämän päivän ratsastukset

Huh, kuvakisa saatettu päätökseensä. Ei enää hetkeen mitään kilpailuja tms..Hauskaahan se on, mutta myös vaikeaa ja aikaavievää. Katsotaan ensi jouluna uudelleen, nyt aika hengähtää ja keskittyä olennaiseen. :D
Pitäisi riisua blogi ensitöikseen pois tästä jouluisesta ulkoasusta, mutta tahtoisin banneriin uusia kuvia joka ei sitten käykään niin helposti...

Ratsastuskuvia varmaankaan ole odotettavissa pitkään aikaan, haluaisin niin kovasti nähdä miltä hevoset näyttävät ja päästä vähän analysoimaan työskentelyämme videoilta ja kuvista (ja käyttää kuvia uuteen banneriinkin). Meillä nimittäin on tilanne se, että molemmat Marian kanssa aloitamme nyt koko päiväsesti töissä, eikä enää iltapimeällä saa mitään kuvailtua. Ehkä viikonloppuisin sitten jotain, toivottavasti.. Tai sitten voi joku joutilas ilmoittautua kuvaamaan, jos olet kameran käyttötaitoinen ja innokaskin vielä. vinkvink kaverit... :D Itse kun pääsee töistä jo 12-13 maissa niin ehtisi vielä jotain kuviakin saada, mutta Maria tulee paljon myöhemmin eikä ehdi mitenkään. 

No se siitä, puretaan kuitenkin muistikuvat tältä päivää ilman kuvien apua. 

Gljá oli todella pahantuulisen oloinen kun lähdin hakemaan sitä tarhasta. Se kuitenkin piristyi nopeasti ja oli taas entinen itsensä jo siinä vaiheessa kun kiipesin selkään. Kenttä on täynnä lunta ja aika muhkurainen, joten ihmeitä ei päässyt tekemään. Työskenneltiin hieman töltissä ja ravissa eteen-alas. Vasemmassa kierroksessa tein sulku- ja vastataivutusta, mikä auttoi jonkin verran löytämään suoruutta ja lopuksi tamma ravasikin oikein pehmeästi ja tasapainoisesti sen vaikean vasemman kierroksen, jonka jälkeen lopetin hommat siihen ja siirryttiin pihamaalle ottamaan kevyet lopputöltit, jotka olivat kumipallomaisen pehmeät ja joustavat ja sitten käppäiltiin hetki puutarhassa hangessa fiilistellen talvea kiristyvässä pakkasessa. Näpit ja jalat jäässä, tottakai. Helkkari, että mä vihaan pakkasta! Onko kellään ehdotuksia superlämpimistä hanskoista, joilla kuitenkin pystyisi käyttämään sormiaan, ei siis mitään tumpukkaita? :D  

 Akilleksen kanssa työskenneltiin ympyrällä myöskin taivutusten sekä väistöjen parissa. Ja sitten yks kaks yllättäen sieltä tuli ravia kierros tolkulla molempiin suuntiin! Tämän hetkinen enkka taitaa olla max. yksi horjuva kierros, näyttäen varmaan kahdelta humalaiselta matkalla jonnekin. Olin niin iloinen ja yllättynyt, että kiitin Akillesta vuolaasti ja lähdettiin Marian ja Iitun kanssa lyhyelle maastoreissulle hämärtyvään iltaan. En malttanut olla koittamatta hangessa pientä pätkää laukkaa kun Akilles muutaman raviaskeleen jälkeen tuntui sitä tarjoavan. Käytin tilaisuuden hyödyksi, nostin laukan ja nautin keinohevosmaisesta kyydistä hangen läpi. Jäi Aksusta niin hyvä fiilis tänään viime aikojen jäykkyyksien jälkeen. :)

4 kommenttia:

  1. Ajattelin itse ostaa ne back on trackin ratsastushanskat. Oon kuullu että ovat hyvät kun heijastaa lämpöä takaisin. Pitäis myös hommaa myös sama versio sukista näin talvea varten. Hieman hinnakkaat joo, mutta varmasti rahansa arvoiset :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mulla on ne sukat, tosin laatikon pohjalla. Ei oo ikinä ollu varpaat nii jääs ku niiden kans :D siksi vähän skeptinen suhtautuminen.. Merinovilla todettu varpaille parhaaksi, mut BOT hanskat voi ollakin ihan hyvät. Moni on kehunu myös sitä kauluria, ettei käy niskalle kylmä. :)

      Poista
  2. Mulla on ainekin hylkeen nahka ratsastus käsineet ja on kyllä todella lämpimät mutta en ole varma mistä niitä oikein saa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tarkoitatko SealSkinzeja? Oo kun joskus aikanaan kuullut niitä kehuttavan, pitääpä googlailla, kiitos vinkistä :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)