3. tammikuuta 2015

Valokuvakilpailun satoa + voittajat!

Postaus julkaistiin alunperin eilen, mutta laitoin sen kuitenkin takaisin luonnoksiin selvittääkseni erään asian sekaannuksen vuoksi. Nyt homma on selvillä ja kilpailu pääsee päätökseensä. :)

Tässä kaikki kilpailukuvat näytille, kera pienen kommentin joka lähinnä kajoaa kuvan tunnelmaan. Voittajakolmikko selviää tämän postauksen lopusta.


Sabinan kilpailukuvat:

Varsa ymmärsi yhden elämän parhaimmista asioista, katollaan on hyvä olla :)

Idan kommentti: Hauska ja tunnelmaan sopivan kuvakulman saanut kesächillailu kuva! 

 Yhteiset hetket oman ponin kanssa. Winnien kanssa olen saanut olla puolitoistavuotta, kun ponin hankin 2013 kesällä. Yhdessäolo on tuntunut toivottomalta, mikään ei suju, ja ei tiedä pitäisikö luovuttaa, mutta jo pienistä asioista, jotka onnistuvat, saa olla todella iloinen. Edetään vähän kerrallaan, ja uskoisin, että luottamus saadaan vähitellen kasaan! :)

Idan kommentti: Kuvassa on ihana tunnelma, joskin taustalta olisi toivonut jotain muuta, mutta eihän sitä aina ehdi miettiä räpsyjä ottaessa. Tähän olisi vaan hyvin sopinut taustaksi jotain kauniin kesäistä. :) PS. Tiedän tunteen siitä kun mikään ei suju, mutta lupaan sinulle, että malttaminen palkitaan! Jaksa jatkaa yrittämistä. :)

On mainiota seurata miten ex-ravuri kehittyy pikkuhiljaa ratsuna. Erityisesti 2014-vuonna Sikke on edennyt huimasti :)

Idan kommentti: Kivan ja rennon fiiliksen kuva.

***

Eveliinan kilpailukuvat:



Olen hyvin helpottunein mielin, kun uskalsin hypätä Dinan kanssa 90cm radan parista tippumisesta huolimatta. Hevonen kuskasi suurimman osan radasta vieläpä.

Idan kommentti: Kuvan tunnelmasta välittyy kaikki se helpotus, mistä Eveliina kuvatekstissään kertoi. Kiva kuva!

Ensimmäinen joulukuva heppani kanssa. Kuvaukset oli hieman hankalia, kun Dina ei olisi millään malttanut olla paikallaan.

Idan kommentti: Tunnelmassa on vähän jäykkyyttä, kuten Eve mainitsikin, ettei Dina oikein tahtonut pysyä paikallaan. Pidän kuitenkin kuvan väreistä ja Dinan ilmeestä. :)

***
Elinan laittamia kuvia on 6 kappaletta, sillä hän ehti laittaa kuvansa ennen kuin asetin rajan montako kuvaa kilpaan voi laittaa. Mun moka, sori, mutta halusin laittaa nämä nyt näytille kun kerta Elina oli ne minulle laittanut. Ei siis vedetä tästä hernettä nenuun, sillä kaikkiahan ei palkita. Olin mielessäni valinnut niistä vain kolme tasavertaisuuden vuoksi varsinaista palkintokisaa varten. :)

Elinan kilpailukuvat:

 Päivä, jolloin minä siskoni kanssa testasin uutta kameraa ja käytiin Liisiä tarhassa katsomassa. Heti se tuli luo ja oli niin seurallisena :)

Idan kommentti: Ensimmäisenä kiinnitin huomioni kuvassa olevan tytön hymyyn. Kuvassa on kiva tunnelma, joskin paremmalta se olisi näyttänyt jos hevonenkin olisi ollut vähän enemmän korvat höröllään.

 Tämä onkin otettu ihan syksyllä, melko lähiaikoina ja kuvassa tiivistyy ihana tunnelma ja päivä oli muutenkin tosi onnistunut.

Idan kommentti: Kuvassa on rauhallinen, kiva tunnelma. Joskin hieman häiritsee tuo päätön ratsumies, jonka aurinko on niellyt lähes kokonaan. 

 Ihan viikko tai pari sitten otettu kuva, kun lumet tuli ja suli ja otettiin ihania poseerauskuvia Sade- tammasta.

Idan kommentti: Hevosen valpas olemus ja kauniit värit tekevät tästä kauniin kuvan. 
Tässä onkin aika alku vuodelta otettu kuva, jossa juoksutin Liisiä pyörössä, kun se oli lomalla ratsastuksesta. Tuo oli ihana päivä. Monia satoja kuvia on tuosta päivästä, mutta tämä oli jotenkin niin kiva.

Idan kommentti: Vauhdikas, hieno kuva. Hieman häiritsee nuo paalit taustalla, mutta ainahan ei voi taustaa valita toiminnan hetkellä.

Tuolla hevosella (Liisillä) oli kenkä irti (kuten aina) ja pidin itsekseen tammalle maastakäsin päivän. Muistan vielä kuinka se seurasi jokaista askeltani ja jaksoi poseerata jokaisen kuvan ottamisen aikana hienosti. 

Idan kommentti: Kuvassa on rento ja toverillinen tunnelma, juuri sellainen jonka kuvatekstikin kertoo.

Juuri kuvan hetkellä hevoset ovat päässeet vihdoin nauttimaan ihanista laitumista ja taustallahan on Liisi! :)

Idan kommentti: Kuva, jossa on omanlaistansa salaperäistä tunnelmaa.

***

Matildan kilpailukuvat:

 Vanhalla kameralla (n.10v vanha) hyvinkin onnistunut kuva, ​meidän orivarsan hieno isä, Ypäjän Kuninkaallisissa!

Idan kommentti: Pidän tästä kuvasta ja sen odottavasta tunnelmasta, kuvan kohde olisi vain voinut olla rajattuna hieman lähemmäksi. 

 ​Tässä kuvassa on tosi kivat värit ja vaikken itse olekaan tätä ottanut niin erittäin onnistunut ratsastuskuvani. 

Idan kommentti: Kuvassa tosiaan on kivat, lempeät ja neutraalit värit.

Tässä oikealla meidän vuotias orivarsa, joka pääsi juuri ensimmäistä kertaa orilaitumelle, minusta tämä on niin ihana ja onnistunut kuva, kun kaveritkin pääsivät vielä kuvaan.

Idan kommentti: Pidän tästä kuvasta kovasti, sen kesäisestä tunnelmasta ja hevosten vapaudesta. 

***

Melissan kilpailukuva:


Mökkimme naapurissa asustaa luonnonmukaisella lammastilalla kaksi suomenhevostammaa, jotka elävät toimeettomana metsässä. Olemme siskon kanssa saaneet aina kesäisin niitä käyttää. kouluttamattomien hevosten ehdoilla tietenkin. Itse olen touhuillut kuvassa esiintyvän Jesellan kanssa, siskoni Palome- tamman kanssa. Viime kesänä hengailimme jokaisena mökkipäivänä hevosten kanssa rannalla, mihin hevoset itsekin metsälaitumeltaan pääsevät (harmi etten saanut auringon laskun aikaista hetkeä kameraan, kun Palome oli yksin järvessä syömässä kaisloja).
En ollut ikinä uittanut hevosta ja sen riemu tulikin aivan yllätyksenä. Kesän vihaajana tämän kuvan nähdessäni kyllä tulee pieni kaipaus mökkeilemään. Niin ikimuistoiset muistot järvireissut jätti, kun hevoset samoilivat uiden järvikasvien perässä ja me pelleilimme selässä Musta hertta (pelikortit)

Idan kommentti: Hyvänmielen kesäkuva, taustallaan ihana tarina. Tästä tulee kova kaipuu kesään..!


Satunnaisessa järjestyksessä tietenkin ja hitsi ku näitä piti valita vain kolme, valinta oli vaikea! Valintakriteerit olivat kuvakilpailun teemaa painottaen eli paras muistosi ja sitä kautta voittajakolmikko oli helpompi valita.. :)

Melissan laittama kesäinen uintikuva toi mieleen ihanat kesäpäivät. Pidin myöskin Melissan kertomasta tunnelmallisesta tarinasta kuvan taustalta, josta tuli aivaan mieleen jokin villivarsa sarjiksen juoni. :D Kuvan värimaailma on hieman synkkä, siitä olisi voinut jälkikäsittelyssä tuoda vielä enemmän esiin kesänvärejä, vaikkei se tunnelmaa niin paljoa pilaakaan, etteikö ansaitsisi tulla palkituksi. :)

Koska kilpailussa nimenomaan haettiin sitä parasta muistoa, Even kuva ansaitsee tulla palkituksi, sillä tästä kuvasta voi katsomalla tuntea kuvatekstin tarinan helpotuksesta parivaljakon yhteisen ratasuorituksen jälkeen. 

Kuvia valitessani silmäni eivät osuneet montaa kertaa tähän kuvaan, siitä vain tuntui puuttuvan se jokin eikä se ehkä sommittelultaan ole se ensimmäisenä silmää miellyttävin. Kuitenkin pohdittuani tarkemmin kuvakilpailun ideaa ja katseltuani sitten tätä kuvaa uudemman kerran, jossa on mielestäni jotenkin lempeä ja aito tunnelma. Sen taustalta oleva tarinakin kertoo juuri niistä parhaista hetkistä.  

ONNEKSI OLKOON VOITTAJILLE! laittakaahan postiosoitteenne minulle sähköpostitse tulemaan (iitus@live.fi), niin voin laittaa teille palkintonne tulemaan. :)

5 kommenttia:

  1. Elinan ja matildan tuo "salaperäinen kuva" on kyllä täysin sama molemmilla kun tarkkaan katsoo.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin kyllä minustakin kun niitä tiirailin, mutta käytin sanaa "lähes", koska en voi tietää mikä homma tästä tausta löytyy enkä myöskään saanut selitystä. Eipä se minusta ole niin vakavaa. :) Korjasinpa tekstiä kuitenkin hiukan.

      Poista
  2. Kuinka paljon on lahjakorttien arvo? Onko 1, 2 ja 3 palkintojen korteissa eri suuruiset rahasummat? Ihan vaan uteliaisuudesta kyselen, jos ihmettelit :D On kyllä löytynyt hienoja muistoja ihmisiltä, huomaa juuri tuosta kolmospalkinnosta, että pienikin hetki voi olla ikimuistoinen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kaikki palkitut saavat samanarvoiset lahjakortit, en edes laittanut niitä paremmuus järjestykseen kuten tuolla kirjoitinkin, että tulevat satunnaisessa järjestyksessä. :) kaikki palkitut ovat siis voittajia ykkössijalla, muuten valinta ja arvostelu olisi ollut minulle vielä vaikeampaa. ;)

      Poista
    2. Ja mitä summaan tulee, hevoslauman pitäjänä ei hirveesti ole pistää ylimääräistä, että valitettavasti pienimmällä mennään, mutta onhan sekin jo jotain :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)