13. maaliskuuta 2015

Peltotreenit Glján kanssa


Eilen saatiin nauttia treeneistä ihanassa auringon paisteesta. Akilleksella oli vapaapäivä, joten lähdettiin maastoon Glján kanssa. Pellolla alkaa vihdoin olla sen verran vähemmän lunta, että siinä saattoi mennä, joten tilaisuus käytettiin hyödyksi. Gljá oli jälleen hyväntuulinen, sopivasti eteenpäin pyrkivä ja kuulolla. Ainoastaan pellolla tuotti ongelmia kääntyä oikealle kun Gljá olisi tahtonut jatkaa eteenpäin ja kurvata viereiselle tielle (tästä vähän videolla). Hetken työstin sitten sitä käynnissä kääntymään oikealle ja sainkin tamman toimimaan. 

Kuvia tuli haalittua tähän postaukseen valtavamäärä.. No, omapahan on päiväkirjani. En vain osaa koskaan valita vain muutamaa.. :D



Töltti muuten toimi maastossakin tosi rennosti! Eli ihan hukkaan ei ole ajatustyö mennyt kun sillä kerta sai homman toimimaan. Ensin tammalla oli hieman kiire, mutta yllätyin siitä, miten hyvin se vastasi istuntani pidätteeseen ja malttoi jäädä työskentelemään vaatimaani tempoon. Nämä kaksi kuvaa on napattu pellolle siirtyessä ja ensimmäisistä tölttiaskeleista, jolloin Gljá huomasi, että latu on vapaa ja olisi todellakin mieluummin päästellyt laukassa menemään ja liikkui siksi hieman rullaten. Lisäksi havaitsin peltopohjan hyvin nopeasti liian pehmeäksi, joten tölttipätkät mentiin myöhemmin tiellä. Niistä lisää postauksen lopussa olevassa videossa.












Ravissa ja laukassa tamma oli ihan super kivan tuntuinen! Etenkin laukka oli sellaista puuteripumpuli laukkaa, etten ole moista tamman selässä koskaan kokenut. Ravissa se alkoi pyöristyä kivasti ja ennenkaikkea, sillä ei ollut kiire kaasutella mihinkään. Olen niin iloinen, että yhteistyö wörkkii.








 "Nonii, suunta on nyt sit tonne kavion osoittamaan suuntaan, kiitos! Alkaa posetukset piisata.."


Tänään ennätän ennen yövuoroa taas nauttia aurinkoisesta heppailukelistä. Jestas miten ihanaa tämä kevät onkaan! Tunnenkin tällä hetkellä olevani energiapommi, on kauhean vaikeaa pysytellä paikallaan, saati olla sisätiloissa. 
Nyt vasta tajuaa kuinka säästöliekillä sitä on käynyt koko talven ja kuinka väsynyt sitä onkaan kun valoa ei ole energia antamassa. Ihanaihanaihana kevät!

Tässä vielä video eiliseltä:




Mukavaa, aurinkoista viikonloppua kaikille! :)

8 kommenttia:

  1. Onpa teillä vielä paljon lunta! Meillä on pellot jo ihan mutalammikkoa...

    http://jussilaa.blogspot.fi/

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juu sitä piisaa, täällä on vielä talvi päällä kun öisin on pakkastakin jopa -10 astetta. Mutta en valita, kimon kanssa on mukavampi treenata hangessa kuin mutavellissä.. ;D

      Poista
  2. Sulla on aivan ihana blogi! Ja super kivoja kuvia :)

    Enni/www.hippuja.blogspot.fi

    VastaaPoista
  3. Tosi hienoja kuvia! Muutenkin tosi mukavan oloinen blogi, liityin lukijaksi!

    Käy kattomassa mun blogi ja liity toki lukijaksi :)

    www.elinajakeksi.blogspot.fi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ja tervetuloa joukkoon meitä seurailemaan! :)

      Poista
  4. Kiva postaus mutta ei millään pahalla mutta aika huono video kun kädet tärisee kai aika paljon. Tämä kommentti sitten vain ensi videoita ajatellen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos palautteesta! :) olen tietoinen, että video tärisee, Marialla oli hankaluuksia saada siitä vakaata kun Iitu-koira, joka oli kiinni vyötäröllä, kiskoi vähän joka suuntaan Mariaa horjuttaen. Pitikin kirjoittaa siitä videon yhteyteen saatteeksi jos joku ihmettelee, mutta unohdin. Olikin puhe, että ensi kerralla koira saa jäädä pois kun videota kuvataan :D

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)