29. heinäkuuta 2014

Lyhyet treenit


Eilen maastoilin molempien hevosteni kanssa ja tänään oli tarkoitus vaihtelun vuoksi hypätä pitkästä aikaa, mutta taivaanrannasta lähestyneet uhkaavat pilvet lyhensivät treeniaikaa niin, että Mona ehti lyhyesti ratsastaa Weben ja minä Akilleksen. Jouduttiin lykkäämään hyppääminen ja mentiin sen sijaan muutamat kerrat puomeja. Ihan lopuksi ehdittiin vielä ottaa lyhyt spurttailu sessio koko lauman kera ennen kuin jyrinä kävi päälle ja taivaalta alkoi tulla vettä. Mitä tietenkin on odoteltu, oli aikakin vähän putsata ilmaa. 





Mitä ihmettä tuossa yläpuolella oikein tapahtuu..? Takaset liitelee ihan omia aikojaan. :D 




Webe oli hieman ärtynyt ja väsynyt ötököihin, mutta säästyttiin suuremmilta raivareilta. Webe on jäykkä ja liikkuu ihan nurinkurin, mutta kyllähän se siitä taas jos joku ennättäisi poitsuun enempi panostaa. 

Akilles sen sijaan tuntui tänään uskomattoman letkeältä ja hyvältä ratsastaa. Puomit vähän ihmetytti pitkästä aikaa, mutta kaikki askellajit olivat mukavan tuntuiset ja joustavat. Eilen maastossa meillä oli hieman ongelmia laukan kanssa, mutta tänään ongelmaa ei ollut, vaan poika tuntui hyvinkin pontevalta ja letkeältä.







Toi mun maha! xD Siinä on jo yksi erittäin hyvä syy muistaa istua suorassa jos sattuu olemaan pikkasen pläski.. Tai ehkei kannattaisi ängetä jatkossa tollaseen makkarankuori t-paitaan ennen kun vähän tästä hoikistuu?





Hymy herkässä kun alla on kiva poni. <3

Lopuksi sitten käytettiin myrskyn edeltä viilenevä ilma hyödyksi ja juoksutettiin lyhyesti koko lauma. Porukka spurttailikin aikatavalla ja etenkin molemmat hiirakot liikkui kuin lentoon lähtien. Myös koirat olivat mukana riehassa ja välillä sai sydän syrjällään katsoa, että kohtako joku saa kaviosta. 





 Piski, pois alta!!



Sellaista tälle kertaa. Mua kiinnostaisi kirjoittaa joku asiateksti esim. mielipidepostaus. Oisko jollain antaa ideaa aiheen suhteen? 

Harkitsin myös kysymyspostauksen tekoa, mutta en tiedä olemmeko kovinkaan kiinnostavia, joten epäilen saisinko riittävästi materiaalia postauksen toteukseen. Jos jollakin kuitenkin jotain mielenpäällä, saa kysymyksiä laittaa. :)

4 kommenttia:

  1. Hei,
    tosi kiva lukea postauksiasi. Musta olisi ihan mahtava lukea, etta miten ihan kaytannossa koulutit toisen heppasi pyorimaan vapaalla pienella ympyralla ja olisi kiva nahda video espanjalaisesta kaynnista. Nyt meilla hepo tarjoaa hienosti etujalkoja, mutta emme ole paasseet kayntiin viela yhtaan.

    Ja olisi kiva lukea myos ihan treeneistasi, siis etta miten treenaat, miten parannat tolttia ja ravia ja laukkaa, millaisia tasapainoharjoituksia teet hevosilla. Siis kaikista perusasioista, mutta vahan tarkemmin.

    :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiva kuulla, että pidät blogistani :) Tällä hetkellä ainut video espanjalaisesta käynnistä löytyy toukokuulta tästä postauksesta: http://turpaterapeutit.blogspot.fi/2014/05/espanjalaista-kayntia-video.html . Uudempaa ei toistaiseksi olla kuvattu eikä myöskään laitumella ollessa olla hirveästi treenattu espanjalaista. Pitää kuvata uutta videota syksyn mittaan. :)

      Gljá oppi vapaana ympärillä pyörimisen todella helposti. En ihan tarkalleen muista, miten tämän opetin. Jota kuinkin niin se meni, että lähetin Glján ympyrälle ja palkitisin tiuhaan. Pikku hiljaa vaadin enemmän ja pidempiä aikoja ympyrällä ja lopulta pyysin saman myös ravissa. Laukassakin tämä onnistuu, mutta toistaiseksi Gljá ei ole niin ketterä, että ympyrää saisi pidettyä kovinkaan pienenä ja tamma karkaa helposti pois. Gljá oli koko ajan tietoinen, että namia löytyy taskusta kun lähetin sen ympyrälle, joten ei se keksinyt mitään sen kiinnostavampaa kuin minä, jotta olisi kauas kannattanut lähteä. ;) Siksi tämä kävi suhteellisen helposti. Liitin tähän harjoitukseen myös oman kroppani tietyn asennon, jotta Gljá ymmärtää milloin pitää suorittaa tämä nimenomainen tehtävä. Voin ehkä väsätä tästäkin joskus tarkemman postauksen jos sellainen kiinnostaa ja ottaa videota.

      Voisinkin kirjoittaa treenitavoistamme seuraavaksi ihan oman postauksensa, kiitos kivasta ehdotuksesta. :)

      Poista
  2. Onpas ihan super suloinen tuo Akilles!

    Eilen vasta löysin blogiisi, joten en tiedä oletko jo kirjoittanut, mutta yksi idea olisi pohtia suhdettasi hevosiin. Mitä ne sinulle todella merkitsevät ja miksi ne ovat suuri osa elämääsi? :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuosta postaaminen onkin pyörinyt kauan mielessäni. Kiitos toiveesta, ehkäpä toteutankin sen nyt. Aihe on laaja ja niin kovin sydäntä lähellä.. :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)