21. heinäkuuta 2014

"Linkkaa blogisi" -arvostelut

Noniin, nyt olisi aika pistää julki aiempaan postaukseen liittyvät arvostelut. En ihan saanut näitä suunnitellun aikataulun mukaan, mut parempi myöhään kun ei milloinkaan. Postailu oli luonnollisesti viimeisenä listalla kun kotiuduimme takaisin Simpeleeltä. Vietin illan loput tunnit hevosten kanssa, jotka olivatkin kovin seurallisella tuulella ja rapsutuksia vailla. En olisi malttanut vieläkään tulla sisälle, mutta oli pakko, että jaksan aamulla käydä ratsastamassa ennen kymmentuntista työpäivää. 

Nyt kuitenkin pidemmittä löpinöittä asiaan..:

Lainasin blogienne bannereita tämän postauksen toteukseen, toivottavasti se ei haittaa ketään. Kiitokset kaikille bloginsa linkanneille sekä palautetta omastani antaneille! Oli ihanaa saada tähän postaukseen niin monen kirjava joukko erilaisia blogeja. Niiden läpi käyminen ja arvosteluiden kirjoittaminen oli paitsi mielenkiintoista myös kivaa puuhaa! Joskin myöskin aika haastavaa minulle, olen todella surkea tälläisissä arvostelujutuissa. Plussaa oli ehdottomasti, että toisten blogeja syynätessä oivalsi monia juttuja, mihin kannattaa oman blogin kanssa kiinnittää huomiota ja miten kehittää jatkoon.

Arvostelussa kirjoitin pienen yleiskatsauksen kustakin blogista ja listasin plussin sekä miinuksin asioista, joihin kiinnitin huomiota. Arvostelut ovat vain minun näkemyksiäni ja mielipiteitäni, eikä mistään kannata ottaa itseensä tai ylipäänsä liian vakavasti. Toivon todella, että en ole onnistunut saamaan näihin kauheasti asiavirheitä kun väsyneenä tätä rustailin. Yritin pysyä skarppina, että nimet jne. menee oikein, mutta huomauttakaa toki, jos arvostelussa oli jotain ihan täyttä potaskaa. Niin, seliseli.. Mua oikeesti JÄNNITTÄÄ julkaista tälläistä, missä arvostelen toisia. Hui.. :D

Tässäpä kuitenkin nämä, olkaa hyvät!


Valoa kohti -blogia kirjoittaa 12-vuotias Salla. Sallan perheellä on oma talli, jossa asustaa yhteensä seitsemän hevosta, joista perheen omia on neljä. Heillä on myös koira, kaksi kissaa sekä neljä kania. Tällä hetkellä Sallan ratsuna toimii jo 21-vuotias kimo Ponzku niminen poni, mutta Salla haaveilee omasta islanninhevosesta Ponzkun seuraajaksi. Tutustuin Sallan blogiin ensimmäistä kertaa, joten tässä tarjolla blogista jäänyttä ensivaikutelmaa:

+ Ihanasti toteutettu MyDay -video, videot ovat selvästi Sallalle se juttu  ja niitä kannattaisi tehdä enemmän!
+ Kuvien laatu on hyvä
+ Teksti on enimmikseen selkeää ja postaus pituudet sopivia (joskin pienenä kehitysehdotuksena; kannattaa välttää hymiöiden liika käyttöä sekä liian puhekielistä ilmaisua tekstissä)

- Ulkoasuun, etenkin banneriin voisi panostaa enemmän. Myös räikeä, suurikuvioinen tausta oli hieman turhan huomiota itseensä kiinnittävä ja hyppäsi aikatavalla silmille
- Jäin kaipaamaan esittelysivuja koko eläinlaumasta sekä kirjoittajasta itsestään 
- postauksissa saisi käyttää enemmän kuvia kertomusta värittämään

***


Mä taidan olla ponipoika... -blogissa pääsee seuraamaan kirjoittaja Raipen nuoren islanninhevostamman Safiran sekä valtavan suloisen shetlanninponi Ponin elämää. Itse olen seurannut tätä blogia jo jonkin aikaan. Syynä lienee omaa sydäntä lähellä olevaa issikan omistajan elämää ja odotankin mielenkiinnolla millaisen harrastekaverin Raipe omastaan saa. 

+ Ulkuasu värimaailmoineen on kaunis ja hyvin tehty
+ Runsaat, hyvälaatuiset ja kauniit kuvat
+ Sujuva, mukaansa tempaava kirjoitustyyli

-  Raipella voisi olla itsestään esittelysivu (ellei sellaisen olemassa olo mennyt minulta pahasti ohi..)
- esittelysivujen linkit voisivat olla selkeyden vuoksi samalla puolella, niitä olisi helppo lähteä järjestyksessä selaamaan


Kilpaa Kengittä -blogi on kuulunut myös jonkin aikaa omalle blogilistalleni ja seuraan tätä blogia mielelläni harrastuksemme saman henkisyyden vuoksi.  Blogia kirjoittaa kaksi tyttöä, joiden tallilla asuu kivankokoinen lauma hevosia. 

+ Ulkoasu on kiva, pidän bannerista kovasti
+ Hyvä laatuiset kuvat, joita on kiva katsella
+ Mielenkiintoisia ja vaihtelevia postausaiheita
+ Ne ihanat mietelauseet sivupalkissa 

- Blogia olisi helmpompi selata, jos sivupalkkeja olisi kaksi tekstikentän molemmin puolin ja juttuja jaettu niihin
- Bannerin tekstit voisivat olla selkeämmät
- Jälleen kirjoittajista voisi olla selkeämpi linkki esittelyyn, tällä hetkellä tietoa löytyy vain erikoispostausten joukosta, ellei minulta mennyt jotain jälleen pahasti ohi.. ;)

***


http://hiomattomattimantit.blogspot.fi/

Hiomattomat timantit -blogin takaa löytyy 29-vuotias kahden hevosenomistaja sekä pienen pojan äiti, Henna. Hennan blogi on myöskin löytynyt jo jonkin aikaa lukulistaltani ja onkin sellainen hyvänmielen blogi syvällisine pohdintoineen. Ihailen Hennan tapaa nähdä kaikessa hyvää ja tapaa pohtia asioita monelta kantilta. 

+ Monipuoliset kirjoitusaiheet selkeällä ja mukaansa tempaavalla kirjoitustyylillä
+ Energiaa, joka tarttuu!
+ Paljon monipuolista, hyvälaatuista kuvasatoa

- Synkähkö ulkoasu
- Toisinaan pahan sisustus- ja kodinlaitto kuumeen nostatus allekirjoittaneelle.. :D Hennalla on kaunis koti, täynnä ihania yksityiskohtia

***


http://essilotta.blogspot.fi

"Jos mä oisin sä" on pian 12-vuotiaan Essin blogi. Blogissa esiintyy useampi hevonen, jotka kuuluvat Essin elämään. Tähän blogiin tutustuin ensimmäistä kertaa, joten tämä arvostelu on ensivaikutelmani blogista.

+ Runsaasti hyvälaatuisia, kivoja kuvia 
+ Tarjolla on myös kivasti videopätkiä katsottavaksi

- Toisinaan teksti on liian puhekielistä höystettynä melkoisella määrällä hymiöitä. Muistan itsekin käyttäneeni tälläistä kirjoitustyyliä Essin iässä, mutta tämän ikäisenä "nuorisotyylin" lukeminen ei enää tunnu kauhean sujuvalta lukuelämykseltä. Pahoittelut t. vanhus ;)
- Kuvat postauksissa voisivat olla isompia, pikkukuvat eivät ole niin mukavia katsella

***


http://hallamaire.blogspot.fi/

Hymyni syy -blogi menee myös kategoriaan "blogit, joissa vierailin ensi kertaa", joten ensivaikutelmaa tarjolla tästäkin. Tämän blogin takaa löytyy 15-vuotias Mira, joka kertoo blogissaan vuokrahevosistaan Hallasta ja Mairesta. 

+ Sujuvaa kerrontaa, jota on helppo lukea
+ Sopivasti hyvälaatuisia kuvia
+ Uusimmissa postauksissa kuvien koko on jo laitettu suuremmaksi ja niitä on kivempi katsella

- Ulkoasua voisi rempata hieman, etenkin banneri näyttää silmääni hieman huonolaatuiselta ja vaisulta siihen nähden, että blogi on täynnä kivan näköisiä ja laadukkaitakin kuvia. Tosin Mira kommentissaan mainitsi, että ulkoasua odottaa remppa, joten tämä liene pian korjattu :)
- Vanhimmissa postauksissa kuvat voisivat olla suurempia, mutta enpä ole itsekään jaksanut omiani suurentaa vanhoista teksteistä, joten mikäpä minä olen sanomaan. Kuten plussissa sanottua, isommat ovat mukavampia katsella.

***

http://avuilla.blogspot.fi/

Avuilla on 15-vuotiaan Susannan blogi. Susannan pääasiallisena ratsuna toimii kunnioitettavaan 24-vuoden ikään ehtinyt lämminveritamma Lempi. Lisäksi blogissa esiintyy shetlanninponi Surffi sekä vuokraponi Capri, jota Susanna vuokraa satunnaisesti. Tähänkin blogiin tutustuin ensi kertaa, joten luonnollisesti arvostelu on pintaa raapaiseva ensivaikutelma.

+ Tämä plussa ei liity varsinaisesti teknisesti blogiin, mutta pakko antaa peukkua ja plussaa upeassa kunnossa olevalle, jo noinkin iäkkäälle lämpöiselle! Kuvien perusteella ei uskoisi. :)
+ Yksinkertainen ja silmää miellyttävä ulkoasu.
+ Sopivan pituisia postauksia sujuvalla tekstillä ja sopivalla kuvamäärällä varustettuna

- Bannerissa blogin nimi voisi olla näkyvämmässä roolissa

***


Esteheppa Codan elämää on 17-vuotiaan Idan ylläpitämä blogi. Ida omistaa puoliveriruuna Codan, jonka kanssa tyttö kilpailee aluetasolla. Varsinaista banneria Idan blogissa ei ollut, joten kaappasin kuvan tähän arvosteluun blogin etusivulta. Idan blogiin tutustuin ensimmäisen kerran.

+ Selkeä, joskin hieman puhekielinen teksti
+ Postauksissa on kuvia tekstiä sopivassa suhteessa
+ Kuvat postauksiin hyvän kokoisia

- Ulkoasu on hieman synkkä. Omaleimainen banneri ja hillitympi tausta miellyttää ainakin omaa silmää enemmän. En ole ikinä mieltynyt liian suurkuvioisiin taustoihin vaikka toki niissäkin poikkeuksia.
- Kuvien laatu saisi olla parempi, mutta tämän tiedostaa Ida itsekin ja mainitsi asiasta tekstien joukossa. Tosin parempi vaikka vähän huonolaatuisempia joukkoon kuin täysin kuvaton postaus. 

***


http://smiling-horse.blogspot.fi/

Supersankarin arkea kirjoittaa 14-vuotta täyttävä Viivi niminen tyttö. Viivi hoitaa ja ratsastaa kummitätinsä omistuksessa olevaa Sälliksi kutsuttua lämminveristä.

+ Kiva kesäinen ulkoasu ja banneri, jossa tykkäsin erityisesti kuvasta vasemmassa laidassa. Ihana kesätunnelma!
+ Runsaasti kivoja, laadukkaita kuvia rohkeasti erilaisesti kuvakulmista sekä aiheista. Tykkäsin todella paljon!
+ Sujuvaa tekstiä

- Bannerin keskimmäinen kuva pistää vähän silmään olemalla muuta banneria värittömämpi
- Kannattaa välttää liian puhekielisiä ilmaisuja tekstissä

***


http://elamanmurut.blogspot.fi

Elämän murusia -blogissa pääsee seuraamaan 16-vuotiaan Miljan hevosharrastusta. Milja hoitaa ja ratsastaa useampaa hevosta. Tähänkin blogiin tutustuin ensi kertaa, joten tässä hyvin pintaa raapaiseva arvostelu:

+ Ihana banneri!
+ Paljon hyvälaatuisia, ihania kuvia
+ Toimiva sivusto, jota on mukava selata. Erityisesti pidin nuolesta, jolla pääsi nopsaa takaisin ylös. Tosi kätevä, täytyykin selvittää miten sellaisen saa.

- Ulkoasu on kovin vaalea, ehkä vähän liiankin. Ehkä taustalla voisi olla jotain sävyä antamaan vähän pehmeyttä kaikkeen valkeuteen?

11 kommenttia:

  1. Olipa kivaa lukea arvostelusi! Tosiaan koko ulkoasu menossa remppaan, kun banneri on valmis :)

    VastaaPoista
  2. todella kiva postaus ja nöyrimmät kiitokset arvostelusta! <3 Nyt täytyy ryhdistäytyä ja alkaa suunnitteleen tosissaan tuota ulkoasun piristämistä sillä oot oikeessa - se on ihan liian synkkä :D

    VastaaPoista
  3. Kivasti kirjoitettu :) pitää kahtoa jos noita muutoksia saisi aikaan. Meistä ei juuri varsinaista esittely sivua ole, mutta jospa saataisiin sellainen alkuun :)kiitos

    VastaaPoista
  4. kiitos! :-) palautetta on aina kiva saada, mun täytyy varmaan kohta pistää pystyyn toi oma sivu, sen verran sen perään on kyselty... :D

    VastaaPoista
  5. Kiitos arvostelusta ja Lempi kiittää! ;)

    VastaaPoista
  6. kiitos kivasta arvostelusta :--)

    VastaaPoista
  7. Ihastelen edelleen tuota banneriasi, olisitko halukas tekemään minulle jonkinlaisen bannerin? Laitatko säpöä mirkku.hakomaki@hotmail.com jos olisit innokas nii juteltaisiin lisää :)

    VastaaPoista
  8. Kiitos paljon arvostelusta! Kannattaa kurkata Koodikielellä-blogi tuon nuolen osalta. :)

    VastaaPoista
  9. Blogini on muuten uudistunut täysin näistä ajoista :) jos haluat arvostella uudestaan vaikka komentteihin? www.iddejacoda.blogspot.fi

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)