7. joulukuuta 2014

Kaspar frá Nesi - Kaspar

Tai vielä tutummin Kassu, Kaapo, Pikkupoika... Onhan niitä.


Kaspar frá Nesi

Rotu: Islanninhevonen
Syntynyt: 14.07.2004
Sukupuoli: ruuna
Säkäkorkeus: n. 135cm 
Omistaja: Maria Vänttinen

i. Hástigur frá Brekkufelli
e. Fjóla frá Löfkulla

Kaspar sukupostissa





Näin Kaspar tuli meille...

Olimme matkalla aamuvarhaisella joka vuotuisiin IceTölt Finland tapahtumaan talkoohommiin. Unenpöppörässä kuuntelin puolella korvalla kavereideni puheita, kunnes aloin hahmottaa mistä oli kyse. Ennen kuin huomasinkaan tulin sanoneeksi "minä voin ostaa sen, tarvitsen Gljálle issikkakaverin". Pari  kuukautta myöhemmin ajoimme Marian kanssa tutustumaan poikaan ja kävi selväksi, että Kaspar oli todellakin tulossa meille, mutta ei minun hevosekseni vaan Marian uudeksi kaveriksi. Kuukautta myöhemmin heinäkuun alussa Kaspar sitten tuotiin meille, toteuttaen minun suuren unelmani - meillä oli kotona islanninhevosia (huomatkaa monikko). Selvästi myöskin Gljá sai kaipaamansa toverin, tämä kaksikko on täysin erottamattomat ja Kasparin vaikutus Glján mielialaan on ollut vertaansa vailla.


Pienipoika veijarimainen..

Kaspar on kertakaikkiaan hauskatyyppi, sellainen kujeileva ja pilke silmäkulmassa touhottava hönttiponi. Se tuo usein hymyn huulillemme erinäisillä tempauksillaan. Kaspar on erittäin sosiaalinen ja ystävällinen luonne, sellainen mutkaton kaveri, jonka kanssa on helppo olla. Toki Kassullakin on omat oikkunsa, kuten ajoittainen kärsimättömyys. Toisinaan myös kuumuminen joissain tapauksissa, kuten silloin kun ei huvittaisi mennä johonkin (esim. järveen) tai se jää jälkeen lenkillä. 


Kaspar harrastekaverina..

Islanninhevosethan on yleisimmin tunnettuja töltistään. No, tässä pojassa sitä vaihdetta ei ole toistaiseksi löydetty. Joitakin pieniä vahinko näytteitä on saatu, esimerkiksi kerran laukkapätkän jälkeen se siirtyi muutamaksi askeleeksi oikein näyttävään tölttiin. Samoin kerran kun se säikähti takaa tulevaa autoa. Sääli, siinä olisi sitä laatuakin, mutta se siitä jahkailusta kun sitä ei nyt toistaiseksi ole. Ehkä joskus tulevaisuudessa sen löytyminen on mahdollista, mutta se vaatii aktiivista treeniä ja paljon työtä. 


Kaspar on ikänsä ollut lähinnä joutilaana. Se on saanut peruskoulutuksen, mutta enimmikseen sen homma on ollut olla varsojen leikkitoverina. Usein sen unohtaa, että oikeastaan se on ratsun hommissa melko kokematon eikä sen vuoksi siltä voi odottaa kauhean suuria tässä vaiheessa. 

 Kaspar on sekoitus laiskaa ja reipasta. Etenkin kenttätyö on toisinaan todella toivotonta tämän tahmatassun kanssa ja tällä hetkellä olemmekin yrittäneet kouluttaa sitä löytämään ilon kentälläkin työskentelyyn. Maastossa Kaspar voi olla toisinaan hyvinkin menevä, mutta ei siitä millään mitään tykkiä saa. Monesti ihmiset onkin saaneet siitä minun perässä ratsastaessaan käsityksen, että se olisi aika sähäkkä, mutta yhtä usein he ovat erehtyneet. Kun olen tullut itse alas kävelemään ja käskenyt ravata, on menohalut loppuneet siihen. 
 

On kuitenkin yksi asia, jossa Kaspar selvästi loistaa, nimittäin esteet. Se todellakin on vaikuttanut pitävän hyppäämisestä, tosin irtona. Ratsailta hyppääminen ei ole sujunut niinkään, koska meiltä ei löydy siihen sopivaa kuskia, mutta ehkä jonain päivänä löytyy joku pieni kokoinen ja napakka ratsastaja, joka voisi näyttää meille mistä on pienet ponit tehty. :)




Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)