22. elokuuta 2014

Syksyn tunnelmia


Kesä teki rajun poistumisen ja aloitti syksyn oikein kunnon sateilla. Fiilikset menneestä kesästä ovat hieman haikeat ja meinasi parina päivänä pukata syysmasennusta. Kesä oli taas kiireinen enkä ehtinyt tai voinut tehdä puoliakaan niistä asioista, joita olin odottanut koko kevään. Syksyn tultua olisi taas vapaata, liikaakin, sillä työkuviot ovat todella surkeissa kantimissa. Kesätyön päätyttyä jään vain osa-aikatyön varaan ja selaan työkkärin sivuja tiuhasti lopun aikaa. Mitään vaan ei tunnu olevan tarjolla. Tästä syystä ei ole taatusti mahdollista paljoakaan valmentautua, koska on pakko säästää kesätyö tienestejä talven ja pahanpäivän varalle. No, se ei todellakaan ole tärkeintä. Pääasia, että voi edes pitää hevosensa vaikka tiukoilla mennäänkin, onneksi kotona hevosen pito on melko edullista. 

Hevosten kanssa on mennyt hyvin ja meillä on ollut hauskaa. Akilles on edistynyt kivasti ja etenkin laukassa ollaan alettu saavuttaa jo vähän ratsastettavuutta. Gljá on ollut toisinaan aivan mielettömän ihana ja välillä taas.. no, melkoinen tamma. Nyt muutenkin olen antanut sen olla kevyemmin, sillä polttiaisarmeija saapui meidän kiusaksemme ja ihottuma oli räjähtää käsiin, kunnes löysin avun suolahoidosta. Olen nyt parina iltana pessyt Glján merisuola vedellä (3 rkl/litra) ja se toden totta näyttää auttavan. Iho on tuntunut pehmeältä ja näyttää selvästi rauhoittuneen. Suosittelen lämpimästi tämän kokeilemista jos hevosesi kärsii iho-ongelmista. Muistat vaan, ettei iho saa olla aivan avohaavoilla, sillä suola kirveltää. 



Tänään kävin lenkillä koirien sekä Marian ja Kasparin kanssa. Kuvasin ja opastin samalla Mariaa. Maria nauroikin, että jos selittäisi jollekin ratsastusta harrastamattomalle, miten vaikea tehtävä voi olla kulkea suorana tien reunaa myöten, tyyppi tuskin uskoisi ennen kuin kokeilee. Saatiin kuitenkin vähän korjattua Mariaa, jonka istunnasta löytyi ainakin osa syy siihen, että Kaspar kulki välillä ihan banaanina. Syynä myös on, että Kaspar on varsinainen haahuilija. Kun edessä ei ole vetohevosta, ruunaparka on hieman hukassa. Tätä pitääkin pistää nyt parivaljakko treenaamaan. 


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)