2. toukokuuta 2014

Vappu ratsastukset

En jaksanut enää illalla postailla mitään, joten tässä eilispäivän ratsastuksista. :)


Glján kanssa treenasimme ensin espanjalaista käyntiä maasta ja selästä. Videoimme maastakäsin tulleet askeleet, mutta videota ei ainakaan vielä ole saatu nettiin. Katsotaan jos se onnistuisi illemmalla.
Selästä käsin tuli askel tai kaksi, mutta tähän harjoitukseen tarvitaan yhä avustaja jeesaamaan maastakäsin. Aiemmin viime viikolla Maria meni pitkät pätkät espanjalaista selässä kun minä tein työn maastakäsin. Vielä pitäisi vahvistaa enemmän selässä käytettäviä apuja, niin onnistuisi ilman apumiehiäkin. Kaiken kaikkiaan olen todella tyytyväinen Glján kehitykseen tämän liikkeen suhteen. :) 





Nostan aina hetkittäin ulkokättä enemmän ylös auttaakseni Gljáta löytämään sopivamman työskentelymuodon ja antaakseni tilaa taipumiselle hankalissa kohdissa.
 Ratsastus sujui hieman vaihtelevalla menestyksellä. Sain Gljáta ratsastettua hieman ryhdikkäämmäksi ja pyöreämmäksi, mutta tuntui koko ajan, että joku on pielessä. En vain löytänyt syytä eikä Mariakaan osannut oikein sanoa. Jossakin ja jommassa kummassa meissä oli paha vinous varsinkin vasemmassa kierroksessa, mutta vaikka kuinka yritin fiksata istuntaani en saanut vinoutta eliminoutua kokonaan. Erityisesti tämä tuli ilmi vasemman kierroksen laukassa ja raviympyrällä. Tämä tietenkin jäi vähän harmittamaan, mutta päätin, että seuraavalla kerralla teemme alkuverkat huolellisemmin ja käytämme puomeja sekä kaarevia uria enemmän hyödyksi. Ehkä myös ensi maanantain hieronnasta saadaan vinkkiä. 



Syy miksi luulen, ettei vinous ollut kokonaan minun istunnassani on, että Akilleksen kanssa ei ollut ongelmia. Se kulki kevyesti ja istunnan kaikki avut menivät läpi eikä ristiriitoja tullut. Akillekselta muuten löytyi ihan mielettömästi ravia tällä kertaa! Kehitystä on nyt tapahtunut huimasti. Ihan vähän uskalsi jo ratsastaakin ravissa, tosin vain suorilla. Kulmiin tullessa jokainen vääräliike sai ravin katoamaan. Nyt vaan maastoon laukkaamaan ja kiipeilemään, että saadaan lisää voimaa. 




Kuvauksen ohessa Maria leikki Weben kanssa. Agilitypujottelua tötteröiden ympäri yms. harjoituksia, joista Webe oli innoissaan, mutta väsyi nopeasti eikä jaksanut tietyn pisteen jälkeen enää keskittyä. Näistä harjoituksista ei tullut kuvia eivätkä videotkaan onnistuneet, koska Marian kännykän muisti oli täysi. Ensi kerralla sitten. :)



Gljálla oli treenin jälkeen virtaa vielä riehua Kasparin kanssa. Siinä meni sitten kumarrukset, etuosan käännökset, takaosan käännökset yms. ihan heittämällä. Kylläpä näytti ketterältä. Tuota samaa elastisuutta ratsastukseen kiitos! :D




Tänään maastoilemaan, katsotaan jos saadaan jotain matskua niin palaan jälleen illalla jos ennätän! :)

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)