3. huhtikuuta 2014

Viikko katsaus

Laiskaa taas tää päivittely, mutta tässäpä nyt viikko katsaus. 
Viikko on mennyt toipuessa Marian valmistujaisjuhlista, jotka olivat tälläiselle harvakseltaan bilettävälle melkoisen työläs kokemus. Ikää kun tulee, juhlista toipumiseen vaan menee aikaa.. :D Lisäksi kun aina pitää olla jotain pientä v***umaista riesaa, mua on koetellut koko viikon järjetön hammassärky.. Tänään se oli sen verran lievä, että pysyi jota kuinkin järjissään. Kummalisinta on, että mitään vikaahan hampaasta löytynyt kun kävin tarkistuttamassa. Sellasta, mutta nyt asiaan:

Testissä star wheel -hackamore sekä sidepull

Sidepull
Star wheel -hackamore
 Kuten aiemmassa postauksessa lyhyesti mainitsin, tilasimme parit kuolaimettomat Ruotsista (markusholst.com). Olimme pitkään miettineet, mistä lähdemme kokeilemaan ja nämä tuntuivat paitsi edullisilta, myös ihan passeleilta vehkeiltä. Ensimmäisellä testi kerralla Gljálla olin lyödä hanskat tiskiin samantien. Olin väsynyt, kiukkuinen ja samaa oli tammakin. Kuljimme täysin väärinpäin, jännittyneinä ja testailut menivät näistä syistä aivan penkin alle. En ylipäänsä muista, milloin ratsastus olisi tuntunut noin toivottoman hankalalta ja epämiellyttävältä.. Gljá oli todella jännittynyt, jota sain jonkin verran fiksattua pois vaihtamalla star wheelissä ohjaa toiseen asentoon. Tosin se tuntui muutenkin olevan pahantuulinen ja hieman säpsy jo tarhasta hakiessa, että liekkö oli tuhoon tuomittu testipäivä idea jo alkujaankin.. 





Sidepull:ia ei muutenkaan ole tarkoitettu ratsastukseen tuntumalla, joten käsi jota vehjettä käytti oli aivan hukassa. Minulle tuntumatta ratsastus on aivan vierasta.. Lyhyesti pähkinän kuoressa, vika on istuvuudessa (paine tulee liikaa pelkälle nenälle) sekä omassa kädessäni. En kuitenkaan aio/tahdo luovuttaa vaikka ekat kerrat menivätkin vähän pieleen. Tahdon oppia ratsastamaan eikä ne varusteet ole se juttu, jolla homma hoidetaan. Pakko painottaa sitä, ettei ole mikään oikotie onneen sen enempää rauta kuin raudottumuuskaan. Ongelmat melko pitkälti istuu satulan päällä. Onneksi eilen vikalla pätkällä sain jo vähän hajua, kuinka pitäisi näitä päävehkeitä käyttää ja Gljá meni jo paljon paremmin. Jatkakaamme siis harjoittelua. :)





Ensi kerralla paremmin...? 

Joku kusi näiden aamumuroihin...?
Kaspar puolestaan toimi star:lla melko kivasti! Gljá on aina ollut herkkä päähän tulevalle paineelle (joskus kokeilin laittaa ohjat turpikseen ja se oli aivan hermona, että aika paljon parannusta siihen), mutta Kasparia ei hetkauta. Sille nuo star wheelit sopii minusta aika kivasti kun tänään seurasin Marian ja Kasparin treeniä.

  

Itse olen samalla systeemillä jumpannut pari päivää Akillista. Tänään sitten kiipesin selkään kokeilemaan treenin tuloksia ja kyllä on kannattanut! Poika oli todella mukavan oloinen ratsastaa. Vielä kun alkaisi venyä ylälinjastaan, tällä hetkellä kun ei edelleenkään voi paljoa ottaa tuelle eikä tehdä selässä oikeastaan hirveästi ylimääräistä. Edetty kuitenkin on ja uskallan koko ajan vaikuttaa enemmän avuilla.  




Tiedän, et tyypit alkaa varmaan olla kurkkuaan myöten täynnä näitä kintun nostelukuvia, mutta tää oli pakko laittaa kun nousi nii komeesti.. sorryy.. 

Minä huristelin Aksun kaa ympäri kenttää ja tuo pöhköponi vaan möllötti niillä sijoillaan, mihin Maria sen jätti. 

Ja loppuun vähän koirien kanssa hengailua.. Nää sekopäät uskaltautui vielä jäille ja kävivät uimassa rannassa, missä oli sulaa.. hullut. o_O



 Kunnon bönde :D






Onneks meidän mamma tietää,ettei olla ihan normaaleja koiria..

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)