7. huhtikuuta 2014

Star wheel -test osa 2 ja pyöräilykauden avaus

Minua piinanneet taudit alkaa olla selätetty. Onkin aika palata ruotuun ja pistää taas kroppaa töihin, joten polkaisinkin tänään pyöräilykauden avatuksi ja poljin tallille 15 kilometriä. Seuraavaksi pitäisi liikuttaa hevoset ja lähteä sitten polkemaan takaisin kotiin. Pyöräilyä tulee tapahtumaan nyt viikottain useamman kerran, sillä olen autoton toistaiseksi. Jos mielin päästä tallille, nopein keino on pyöräillä (matka taittui noin tunnissa). 


 
Olen ylpeä pyöräily suorituksestani. Olen moista matkaa pyöräillyt viimeksi ylä-asteella, eli 2000-luvun alkupuolella. Matka tähän suuntaan on pitkälti loivaa ylämäkeä, mutta jaksoin puskea eteenpäin vain kahdella pikku juomatauolla. Pidin sport trackria puhelimessa päällä ja iloitsin kulutetusta 600kalorista! Saipa nauttia pastaa hyvällä omalla tunnolla. :)

Nyt palatkaamme kuitenkin varsinaiseen asiaan. Viime perjantaina kokeilin Gljálla jälleen star wheeliä ja parannusta edelliseen oli huikeasti! Löysimme ensimmäisen kerran mukavan työskentelymuodon. Tamma oli positiivisempi ja pysyi tosi kivasti kuulolla. Olen todella huijentunut tästä edistyksestä! 




Myös Webe pääsi testailemaan ensimmäisen kerran kuolaimetonta. Ruuna oli harvinaisen seurankipeällä tuulella ja teki Marian kanssa töitä mielellään. Olimme tyytyväisiä sen toimivuuteen kuolaimetta ja harjoituksia jatketaan. Saapa nähdä, miten tämä lähtee edistymään jos jätetään rauta suusta. Tämä kun on myöskin sellainen hevonen, että kuolain on aina aiheuttanut melkoisesti päänvaivaa. Esimerkiksi Akilles on aikanaan koulutettu hyvin kuolaimelle, eikä minua harmita lainkaan ratsastaa sitä kuolaimella. Se toimii hyvin ja pehmeästi. Webe ja Gljá taas ovat olleet aina ongelmallisia kuolaimelle ja olemme iloisia, jos saimme niille vihdoin toimivan vaihtoehdon.



 Kuten kuvista huomaa, Webe on todella jäykkä ja työmaata riittää.



Nyt hetkeksi heppailemaan ennen kuin hyppään taas uljaan mustan tunturipyöräni selkään ja poljen kohti auringonlaskua.. :) 

1 kommentti:

  1. Kävin nyt kurkkimassa. Mukavaa viikkoa, ja terkkuja Mustikkamäeltä. :)

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)