23. maaliskuuta 2016

Kevättä rinnassa


Viime aikoina on saatu kylpeä kevät auringossa joka on houkutellut ulkoilemaan entistä enemmän. Pohjat tosin on aika huonossa kunnossa, mutta liikkumiset on pitänyt vaan soveltaa siihen sopivaksi jos ei ole aina ehtinyt vetää poneille tossuja jalkaan. 


Valkea hevonen, kirkas keli ja lumihanki = erittäin vmäinen kuvausyhdistelmä. 

Olen alkanut taas viime aikoina opiskella enemmän kuvausta. Huomaan unohtaneeni kaiken mitä olin opiskellut viime vuoden aikana manuaaliasetuksista, valkotasapainosta, tarkentamisesta jne.. Hitsi miten voikin kaikki tieto kadota reilun puolivuotisen aikana. Nyt kuitenkin valokuvauksen opiskeluinto on taas ylimmillään. Kuvausfiilis polttelee koko ajan, mutten ehdi niin paljoa kuin tahtoisin.  

Osa alla olevista kuvista on surkeaa suttua, joissa hanki on palanut puhki + hevoset ei ole kuvauksellisimmillaan kun turkit oli märät loskasta.. :D No, eipä kuvien aina tarvitse olla kauniita, joskus ne toimivat vain muistoina hauskoista hetkistä. Silti harmittaa kun kuvasin JPEG:nä, koska kuvien pelastamiseksi minun taidoillani ei ollut paljoa tehtävissä. Nyt olen taas siirtynyt kuvaamaan RAW:na ja ihmettelen syvästi, miten välillä siirryinkin taas laiskuuttani kuvaamaan JPG:nä. Kuvan kehittäminen alusta saakka itse luo aivan eri mahdollisuudet lopputulokselle ja on lisäksi erittäin mielenkiintoista. 


Maria on muuten aloitellut Kaapon kanssa ajohommien muistelua uudelleen. Ehkäpä meillä on kesään mennessä kärryponi...? ;)




"Tuletko mukaan, pieni ystävä?" Glján seikkailut hangessa. Tamma loukkaantui aina syvästi kun ei lähdetty sen mukaan polulta poikkeamaan, mutta onneksi koirilla oli enemmän seikkailumieltä.. ;)




Gljálla on taas kevättä rinnassa melkolailla ja Kaspar saa tuntea sen kirjaimellisesti nahoissaan. Tamma on koko ajan Kasparin kimpussa ja vaatii leikkimään. 




Yllä olevat kuvat saivat epäonnistumisellaan minut todella harmistumaan. Tarkennus oli suurimmassa osassa ihan metsässä ja kaikki muutenkin kaukana siitä mitä hain. Niinpä otin nöyrästi Nikonin ohjekirjan kätöseen ja palauttelin asioita mieleen. Alkoi onnistua jo vähän paremmin ja siitä se taas harjoittelemalla lähtee. 


Kaikki prinsessat tarvitsevat päiväunensa.. ♥





Itselläänkin on kyllä kevättä rinnassa siinä missä hevosillakin, ihmeellinen voima tuolla auringolla joka on jälleen palannut tänne pimeän pohjolan maille meitä ilahduttamaan. Vielä kun päästäisiin noista lumista.

Meidän arkeen muuten tulee lauantaina vähän spesiaalimpaa tekemistä, ollaan nimittäin lupauduttu lähtemään paikallisen matkailuyrityksen pilkkikisoihin pitämään talutusratsastusta. No huh.. kaikenlaista. :D Mukaan lähtee Gljá ja Kaspar muksuja viihdyttämään, saapa nähdä miten homma menee, pitäkäähän peukkuja!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti

Kiitos kommentistasi! :)