23. lokakuuta 2014

Metsäretkiä

Pakkanen veti maat sen verran betonille, että viime päivät on hevosten liikutuksiin hyödynnetty metsäkankaan ihanaa pehmeyttä ja pitävyyttä. 
Akilles on pari päivää kulkenut narussa ja ollaan Marian ja Kasparin seurassa käyty kunnonkohotus lenkkejä kävellen. Kunnon mäkitreeniä sammalmaastossa, reidet kiittää, huh! 

Gljálle olen ratsastanut tällä viikolla kahdesti. Tiistaina tamma oli aivan mahdoton... Alkumatkan se käveli todella leppoisasti, mutta tutussa ylämäessä alkoi hitsata viimeistään kunnolla, joskin jo ennen sitä tamma oli tanssahdellut hieman tulisilla hiilillä. Kyllä taas tamman omistajan hermoja koeteltiin ihan urakalla.. Fiilis ratsastuksen jälkeen oli sanalla sanoen pettynyt, mutta sellaista se on nämä vuodet ihastuttavan neitoseni kanssa olleet..



Seuraavana päivänä tamma kuitenkin paikkasi edellisen käytöstään ja oli oikein hyväntuulinen. Se kulki lunkisti eikä hötkyillyt yhtään vaikka otettiin Paavoa vähän käsihevoseksikin. Paavo sen sijaan sai kohtauksen kun läksin hetkeksi Glján kanssa alemmas metsään ja tulin polun laukassa ylös. Vanhus vähän tanssahteli ja kokeili taitojaan levaden tekoon. ;)



Tiukkaa jumppaa mäntyjen ympärillä. Aluksi tamma oli tosi jäykkä puun ympäri kiertäessä ja oli ilo tuntea hetken päästä kun se alkoi kivasti taipua pienemmästäkin avusta. Tehokasta ja hauskaa! Ei aina tarvitse pyöriä jumppaamassa kentällä kun se voi suorittaa mukavissa merkeissä männikössä.




Eilen suuntasimme isolla hevoskaravaanilla metsäkävelyretkelle. Fiilis oli jotenkin lapsenomainen. Metsähän kuhisi varmasti kaikenlaisia olijoita, joku saattoi kuulla menninkäisenkin viheltelevän.. haha. ;) Tuollainen metsäily toi niin mieleen isän kanssa lapsena tehdyt saturetket metsään. <3









Seuraavaksi vuorossa Akilleksen uusien Glove bootsien esittely! 

Ja työnalla toivepostaukset, eli laajemmat esittelyt meidän hevosista. Kysymys kuuluukin mitä tahdotte tietää? :)


6 kommenttia:

  1. Ihania kuvia! Olisi kiva tietää ainakin jokaisen hevosen luonteesta vähän enemmän. Ja mikä on ihanin/onnistunein/haastavin/yms. hetki hevosen kanssa. :)

    VastaaPoista
  2. Mistä asioista kukakin hevonen tykkää,ja millainen se on ratsastettaessa. :D

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)