26. elokuuta 2015

Lisää kesäfiilistelyä..


 Ainakin täällä päin näyttäisi, että kesä alkaa väistymään syksyn tieltä. Siispä fiilistellään ehkä viimeistä kertaa kesäisin kuvin ja videoin. 


Laitetaanpa ihan alkuun video Lihapullan uintitreeneistä. Veimme Marian kanssa Akilleksen vihdoin veneen perässä uimaan ja kävimme pari eri reissua heittämässä. Akilles tuntui todella nauttivan touhusta eikä sille näyttänyt jääneen mitään traumoja edelliskerrasta. Minun reipas pikkuhevonen. <3


Piinaava flunssa alkaa vihdoin olla kurissa ja toinen antibiootti sai taudin talttumaan. Loppu huipennukseksi taudille sain kasvohermohalvaus oireita, mutta onneksi niistä selvittiin melko vähän oirein, ainoastaan vasenpuoli päästäni oli täysin turta. Olin hetken todella peloissani ja paniikissa, mutta onneksi loppu hyvin ja kaikki hyvin. Tosin joudun käymään vielä tämän vuoksi kontrollissa ja tutkimuksissa myöhemmin.
No, mutta se siitä selostuksesta, sillä olin vain sanomassa, että kun piinaava flunssa alkaa olla ohi olen päässyt vihdoin hieman heppailemaan ja ylitin tauon jälkeen itseni kiipeämällä Glján selkään ilman satulaa. Kurvailimme hieman pellolla ja menimme sen jälkeen uimaan.


 Oho, koskin vahingossa neidin tukkaan.. sekös sitä aina puistauttaa.. :D













 Kauhun huudot kun sain jäätävää vettä päälleni.. Olen vilukissojen kuningatar. Ainoa uimakelpoinen vesi löytyy uimahallin lasten altaasta.


Monakin piipahti viikonloppuna heppailemassa. Mona kampesi Weben selkään ja fiilisteli kyydissä metsäretken verran, samalla kun minä lenkitin koiria ja Akillesta jalkaisin.







Webekin on oppinut nauttimaan järvestä eikä enää epäröi sinne menemistä.





 


 






 


Ah, ensi kesää odotellessa.. Olkoot nämä kuvat voimana tulevalle talvelle ja hyytävälle kylmyydelle. Mutta ehkä sitä ennen saa vielä hetken nauttia. :)





14 kommenttia:

  1. Aivan ihania kuvia! Kiva kun teillä on tuollainen ranta (+vene) ja hevoset, jotka menevät mielellään veteen :)

    VastaaPoista
  2. Täytyy kompata edellistä, tosi kivoja ja kesäisiä kuvia! :)

    VastaaPoista
  3. Ihania kuvia! Muuten, täytyy kysyä, miten nuo kuolaimettomat osat kiinnitetään suitsiin. Siis turpahihnahan tulee yleensä mukana kun kuolaimettomat tilaa. Mutta miten ne muut osat suitsista? Käykö tavalliset kuolaimelliset suitset jos säätää poskihihnoja vähän (ja ofc poistaa ne kuolaimet ja turpahihnan :) )?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuolaimettomien kanssa käy ihan tavalliset suitset kun tosiaan vaan säätää poskihihnat oikealle korkeudelle. Lisäksi kannattaa suosia mallia jossa on leukaremmi, joka estää poskihihnoja nousemasta silmille, etenkin jos kuolaimettomassa on vipuvaikutusta. :)

      Poista
  4. Heips, löysin tänne vasta äskettäin, ompas mahtavan oloinen blogi! Mielenkiinnosta kysyn (koska aihe, ja erilaiset näkemykset kiinnostavat minua kovasti), miten sinä ruokit hevosiasi ja miksi?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos! :) Meillä hepat syövät vapaata heinää, kahdella verkolla hidastettuna. Tämä paitsi omien töidemme vuoksi, olemme myös huomanneet, että hepat kestää paljon tyytyväisempinä kun ruokaa on jatkuvasti tarjolla ja ei paali onneksi ole kulunut sen nopeampaa kuin jaettunakaan, oikeastaan jopa hitaammin. Lisänä hevoset saavat rypsirouhetta, melassia sekä lisänä sinkkiä, vitamiini lisää nyt talvea vasten (paitsi Gljá ihottumaisena sai D-vitamiini lisää myös kesän läpi), sekä kuureittain merilevää. Lisäruokinta perustuu laskelmiin analyysien pohjalta. Kysy vaan jos tulee jotain vielä mieleen! Tarkempaa selostetta saa meidän Marialta, joka on meillä se ruokinta expertti :)

      Poista
    2. kiitos vastauksesta!

      Poista
  5. miten rypsirouhe ja rypsiöljy eroavat toisistaan? t. toinen anonyymi

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Lyhyesti vastattuna; öljy on sitä itseään eli rasvaa joka ei toimi proteiinin lähteenä. Se on varsinaisesta tavarasta pois puristettu osa :)

      Poista
    2. Jaa vastailen taas seuran tunnuksilla.. Siis Ida täällä vaan hei :D

      Poista
  6. Vastaukset
    1. Olen ollut tosi kiireinen, mitta palaan kyllä blogin pariin heti kun aika antaa myöten :)

      Poista
  7. Rypsirouhe on valkuaisrehu, jos heinän valkuaista tarvitsee täydentää. Muita valkuaisrehuja ovat mm.pellavarouhe, soijarouhe, hamppu, sinimailanen, myös viljat.

    Tarkennus, että ruokitaan nimenomaan melassileikettä, ei melassia. Melassileike on hitaita hiilareita sisältävää matalasokerista energia- ja kuiturehua, joka tukee suoliston mikrobikantaa sekä oikaisee ruokinnan Ca/P-suhdetta fosforipitoisia rehuja syöttäessä (esim.rypsi tai viljat). (Nestemäinen melassi taas on nopeita hiilareita sisältävää ja erittäin sokeripitoista.)

    Heinän / laitumen hivenainepuutteita (analyysiin perustuen) on paikannut Vilomix Oy:n Hiveplex (sinkki, kupari, seleeni, mangaani, kantaja-aineena kalsium). Pääkivennäisten tarpeet täyttänyt heinä (ja mahd.rehut), mutta kovassa treenissä magnesiumlisä eduksi, koska magnesium imeytyy heikosti ravinnosta. Jodin saantia voi lisätä parilla ruokalusikalla merilevää ja/tai jodioitua ruokasuolaa (jodia ei kerrota heinäanalyysissa).

    Talviaikaan ADE-vitamiinit myös varmistettava - kesälaitumella tarpeiden arvioidaan täyttyvän - mutta elimistön varastot hupenee muutamassa kuukaudessa ja heinässä pitoisuudet vähenee säilytyksen myötä. A tarve täyttyy päivässä 2-3kg porkkanaa, mutta käytännöllisempää valita liuos, rae tms.jos ei syötä vitaminisoitua täysrehua tai kivennäisrehua.

    VastaaPoista

Kiitos kommentistasi! :)