3. kesäkuuta 2015

Kilpailut Pieksämäellä 31.5.


Haha, pakko laittaa alkuun tämä kuva, josta saatiin päivän naurut kisakansliassa, jossa olin talkoohommissa hoitamassa kuulutuksia. Tämä kysymys oli paitsi meille seuran johtislaisille, jotka olimme keltanokkina kisoja järjestämässä, mutta voin myös kysyä tätä itseltäni kisasuoritusten jälkeen.. Kuulutuksethan oli sellaista dorkailua, että ei voi kuin nauraen muistella mitä kaikkea kummallista sitä tuli mikkiin lörpöteltyä. Ehkä mieleen painuvin oli kun sain muutettua sanan varustetarkastus, varastustarkastukseksi.. Ja voi jestas, että vihaan omaa mikkiääntäni.. :D

Jotta mitenkä se kisasuoritus nyt sitten meni noin niinku omasta mielestä?

Ihan hyvin! Kehitettäväähän on paljon, mutta ekaksi startiksi olen tyytyväinen. Hevoset olivat hyväntuulisia, Akilles suhtautui rataan ja koko kisapaikkaan positiivisesti. Tammamamma Sähikäinen oli melkoisen vallattomalla tuulella ja jarrut olikin vähän hukassa alkuun.. Kun nousin kyytiin se oli lähdössä niiltä sijoiltaan pyyhältämään. Maria katsoi minun epätoivoisia pidätysyrityksiä ja tuumasi: "näin jonkinlaisen valmentajan roolissa, käskisin nyt  vaan, että menet tuonne raviradalle ja annat sen laukata sen minkä lähtee". Haha. No, ei kestänyt kantti laukkaan ja täytyi vähän katsoa, ettei ratsasta muiden päälle, mutta annoin sen sijaan tamman pyyhältää niin lujaa tölttiä kuin se suinkin jaloistaan pääsi ja rauhoittuikin sitten kun oli saanut vähän päästellä höyryjä. 

Postauksen kuvat Marian ottamia. Lisää kuvia kisojen kaikista ratsukoista on nähtävissä Suvi Niemisen ottamana >täältä<.


Nyt kuitenkin ensin lyhyt analyysi Akilleksen töltti T5 luokasta.

Lämmitellessä ruuna tuntui oikein letkeältä ja hyvältä. Töltti tuntui joustavammalta kuin mitä se on kotona tuntunut ja ruunalla tuntuikin olevan hyvä drive päällä.



valmistautumista collection ringissä.



Kuitenkin radalle siirtyessä minä tein perinteiset totaalijäätymiset. En muista radalla olosta paljoakaan, kunhan möhötin ratsailla. Onneksi hieno hevoseni yritti parhaansa ilman kuskin avustusta, joka istui kilpikonnakippurassa paskanjäykkänä ja ilmeisen unohtaneena mitä piti tehdä.. :D Näiden seikkojen vuoksi Akilles kulki myös melko jäykästi ja aika maahan sidotusti.

Akilleksen lapussa luki huomautuksia mm. passitahtisuudesta, lateraalisuudesta ja tempojen vaihteluosiossa pyydettiin tarkkuutta siirtymisiin. Pisteemme olivat 3,43. Aika mitättömät sinänsä, mutta kilpailusääntöjen uudistusten myötä pistesaldot ovat nykyään huomattavasti aiempaa niukemmat, mitä itse pidän vain positiivisena asiana. Koko luokassa sijoituin kolmanneksi, omassa ikäluokassani toiseksi. 






Luokan jälkeen Akilles piehtaroi suitsittuna useamman kerran. Hassua, että minun ujo ja vieraskorea hevonen pisti niin ranttaliksi. Ei ollenkaan sen tavoille tyypillistä. Ihanaa, että se oli niin rento ja luottavainen, että uskaltautui irroittelemaan. 



 Sitten nelikäynti V.5 luokan antiin. Sijoituimme Glján kanssa luokkamme toiseksi niin kokonaisuudessa kuin ikäluokassanikin. Pisteet olivat 4,57. Glján kanssa aiemmin kisanneena tiedän sanoa, että pystymme paljon parempaankin. Mutta olen silti tyytyväinen tähän, sillä kisojen pisteskaalausta katsoessa ei suorituksemme niin huono ollut. 

Niin Akilleksen kuin Gljánkin kanssa olin aika jännittynyt radalla. Tämähän tietysti näkyi joka askellajissa (ravissa takomisena) ja laukassa pompotti niin, että ei ole aikoihin pompottanutkaan. Menetin kaiken sen touchin mitä kotona ollaan löydetty. Tämän vuoksi Gljá sai lappuihin kommentteja "etupainoinen, painaa kuolaimelle" jne. Käynnissäkään Gljá ei ollut parhaimmillaan. Mutta ensi kerralla paremmin.. jos sellaista tulee. :D







Ai miten niin jännitys  näkyy hartioissa...? no huh huh...


Sellaista.. Katsotaan jospa sitä syksyllä rohkenee uudelleen.. 


Videokaappaus valmistautumisesta kisoihin, vähän erilaisella fiiliksellä kuin radalla, kisakuvissa ilmeet aika kärsivät... ;)

2 kommenttia:

  1. Harmi mutta mä varmaan lopetan tän blogin seuraamisen koska postauksia ei vaan tuu

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin on harmi, ettei ehdi postata mitään. Hepat ovat vaan lomailleet kun itse teen rankkoja duuniputkia. Ehkä tulevaisuudessa taas :)

      Poista

Kiitos kommentistasi! :)